Verlangens maken vitaal

Recente artikelen

Carolina van Rooy

Coach voor vastlopers

Verlangens, Coach Caro

Weet wat je in beweging zet

Je eigen verlangens kennen en erkennen maakt je vitaal en zet je in beweging. In een proces van verbetering van jouw persoonlijk welzijn, van verandering van baan, is het belangrijk je verlangen te vergroten. Het voelen, ervaren, erkennen van jouw verlangen geeft energie, vitaliteit en perspectief/richting. Want als je iets niet eerst gedroomd hebt, kun je het ook niet realiseren.

Durf jij?

Te vaak kom ik in mijn praktijk mensen tegen die niet eens meer durven verlangen. Ze zitten op slot wat betreft verlangen en dat komt door allerlei gedachten. Gedachten als: Het is niet te realiseren; Ik kan het toch niet; Mijn omgeving vindt het raar; Ik schaam me voor mijn verlangens; Het is te ver weg van een werkperspectief. Echter:’ Niet gedroomd is nooit gerealiseerd’ of ’Nooit verlangd is nooit vervuld’. Het lef om buiten alle kaders om te verlangen kan een eerste stap op een nieuwe weg naar werk zijn terwijl het einde nog niet helemaal helder is. Kortom: laat je verlangens stromen en wordt een verlangend mens, verlangend zonder schaamte.

Hoe laat ik mijn verlangens nu weer stromen?

Oefen dagelijks met het (er)kennen van je verlangen door aan het begin van de dag de volgende oefening te doen. 1 – Neem aan het begin van de dag een paar minuten voor jezelf waarbij je aandacht hebt voor je lichaam, gedachten en gevoelens. Stel nuchter vast hoe het met je lichaam is, wat jou op dat moment bezighoudt en wat je stemming is. 2 – Ga met je aandacht naar je adem en volg deze, verander er niks aan en iedere keer dat je merkt dat je door iets van binnen of van buiten wordt afgeleid, breng je heel vriendelijk je aandacht weer naar je ademhaling. 3 – Zeg zachtjes in jezelf je eigen voornaam, alsof je jezelf liefdevol roept. 4 – Stel dan de vraag: wat heb ik vandaag nodig? Luister naar wat er in je opkomt. Het kan een bepaalde kwaliteit zijn of iets concreets. 5 – Kijk aan het eind van de dag terug op welke wijze je behoefte is vervuld en schrijf hier iets over op. Je bewust worden van je verlangens is een belangrijke stap. Volgende keer deel ik de oefening ‘brainstorm verlangens’. Fijn als je jouw ervaring deelt! Want we leren van elkaar.

VERBETER JE SITUATIE VANDAAG NOG!

verbeter je situatie vandaag nog!

 

Ga in gesprek

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *