Brainstorm Verlangens

Recente artikelen

Carolina van Rooy

Coach voor vastlopers

brainstorm verlangens

Verlangens helpen ontdekken wat je wilt

Het kennen en erkennen van je verlangens is de brandstof voor het ontdekken van dat wat je echt graag wilt. Het lijkt eenvoudig maar dat is het niet. Vaak komen er namelijk allerlei bijgedachten op die frustraties, verdriet of angst oproepen, dit zorgt er voor dat je jouw verlangens niet (meer) voelt.

Het begint met erkennen van kleine, alledaagse verlangens – Coach Caro

Het gaat overigens niet alleen om het verlangen naar wat je wilt met werk. Het begint met het erkennen van kleine, alledaagse verlangens. Deze kleine, ogenschijnlijk ‘nutteloze’ verlangens leiden naar grote verlangens

Hoe leer ik mijn verlangens kennen

In deze oefening brainstorm je over allerlei verlangens, groot, klein, over je werk en daarbuiten.

Stap 1: Voorbereiding

Zoek een rustig moment uit, installeer jezelf aan een tafel en leg 3 lege vellen en een pen voor je neer.

Concentreer je voor een moment op jezelf, je lichaam en je ademhaling. Ga als het ware even naar binnen bij jezelf en laat de buitenwereld even voor wat hij is.

Stap 2: Brainstorm

Neem dan je pen in je hand en lees onderstaande opdracht:

Schrijf bovenaan elk vel een onderwerp: werkwereld, privéwereld, ik-wereld. Brainstorm per onderwerp over de verlangens die je daarover hebt:

  • Bij je werkwereld gaat het om verlangens rondom je (toekomstige) baan, loopbaan, carrière, collega’s, voorwaarden, sfeer etc.
  • Bij je privéwereld gaat het om verlangens rondom je vrienden, familie, huis, etc.
  • Bij de ik-wereld gaat het om verlangens rondom jezelf: aandacht voor je lichaam, opladen, ontladen etc.

Maak op elk vel een lijst van je verlangens. Groot, klein, niet uitvoerbaar, wel uitvoerbaar. Wissel abstracte verlangens (ik heb behoefte aan rust) af met specifieke verlangens (ik heb zin in een lange, warme douche).

  • Denk vrij, zonder grenzen. Laat je censuur achterwege! Misschien is het niet uitvoerbaar maar je kunt het wel verlangen.
  • Je kunt switchen van het ene vel papier naar het andere vel. Het hoeft dus niet in bovenstaande volgorde.
  • Laat deze lijsten 1 dag liggen en kijk er dan weer naar. Mist er iets? Vul de lijsten aan.

Stap 3: Uitvoering Neem dan een rustig moment en kies 1 verlangen uit de ik-wereld dat je uitvoert.

Neem na de uitvoering van je verlangen een kort moment de tijd. Wat brengt de uitvoering van dit verlangen jou? Schrijf dit in 1 zin op.

Houdt contact met je verlangens

Door de lijst van verlangens regelmatig te bekijken en/of aan te vullen houd je beter contact met je verlangens. Iedere keer een verlangen uit je ik-wereld of privé wereld uitvoeren zal je een vitaler mens maken. Om verder te komen met je verlangens ten aanzien van je werk kan je deze verlangens bespreken met een vriend/vriendin. Als je werk wilt maken van de realisatie van je werk verlangens, neem dan (vrijblijvend) contact op met mij voor een Nieuwe-energie sessie.

Wat heb je eraan?

Wanneer je geoefend raakt in het (h)erkennen van je verlangens ontdek je nu en in de toekomst eenvoudiger wat je wilt in je werk en op andere gebieden.

verbeter je situatie vandaag nog!

 

Ga in gesprek

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *