Elke keer dat ik het er over heb wordt het helderder…

Recente artikelen

Carolina van Rooy

Coach voor vastlopers

“Elke keer dat ik het er over heb wordt het helderder…

Warboel “Elke keer dat ik het erover heb wordt het helderder…” Dit zij Wladimir tegen mij. Er speelt zoveel en dit alles dwarrelt rond in je hoofd. Het wordt een warboel. Het is niet helder waar en waarmee je kan beginnen met oplossen. Dit resulteert in blijven zitten waar je zit, met een vol hoofd. Vermoeid, misschien zelfs wanhopig omdat je geen uitweg ziet. 

Er speelt veel. Weet jij soms ook niet meer wat je moet doen? Speelt er bij jou ook zoveel tegelijk, privé en werk door elkaar? Heb jij ook een vol hoofd en weet je niet hoe je hier meer rust in kan krijgen? Heb jij ook het gevoel dat je steeds verder verwijdert raakt van wat er volgens jou daadwerkelijk toe doet? 

Is het een feit? Misschien heb jij wel het idee dat dit een feit is, dat je hiermee moet leren leven. Je hoofd zit gewoon zo vol dat je geen uitweg meer ziet en de situatie neemt voor wat hij is. Jij bent waarschijnlijk iemand die heel zelfstandig is, die problemen zelf oplost. Jij weet je waarschijnlijk heel goed aan te passen aan de situatie, ook al ervaar je deze als niet ideaal. En misschien ben jij diegene die altijd klaar staat voor anderen, uitermate behulpzaam is. Intussen sta jij stil in je eigen proces. En dit hoeft geen feit te zijn!

Heb het er over met anderen! Wat ik zo bijzonder vind aan mijn werk is dat een luisterend oor al genoeg is. Want dat wat Wladimir zegt, “Elke keer dat ik het erover heb wordt het helderder”, hoor ik van veel klanten. En ik ervaar dit zelf ook als ik ergens mee zit en het er over heb. Door je verhaal te vertellen aan iemand anders creëer je naast helderheid ook meer ruimte in je hoofd. Vaak kom ik en misschien jij ook, al vertellend zelf tot een oplossing of inzicht.

Binnen Coach Caro ga ik de natuur in. Het Bossche Broek ligt bij mij om de hoek. Al wandelend vertellen mijn klanten hun verhaal. Ik luister, stel af en toe een verhelderende vraag en vat af en toe samen wat ik meen te horen. Soms staan we letterlijk en figuurlijk stil bij wat er op dat moment is. Maar er is altijd vooruitgang!

Wil jij ook vooruitgang? Neem contact op met mij

Carolina van Rooy, Register Loopbaanprofessional.

verbeter je situatie vandaag nog!

 

Ga in gesprek