Anneke heeft weer veel plezier bij haar huidige werkgever

Recente artikelen

Carolina van Rooy

Coach voor vastlopers

Annekeke Onderwijs Het frustreert me_

Anneke, leerkracht basisschool, klopte bij Coach Caro aan omdat ze zich regelmatig onzeker voelde in haar werk. Ze vroeg zich af of ze wel goed genoeg is als leerkracht en of ze haar overige taken wel goed genoeg uitvoerde, eigenlijk vroeg ze zich af of ze wel goed genoeg is, als mens.

De onzekerheid zorgt ervoor dat ze heel goed haar ‘zwakke’ kanten kan benoemen en moeite heeft om haar sterke kanten te verworden, dit niet eens durft. Maar ook belemmert deze onzekerheid haar om zichzelf volledig te laten zien in haar werk en/of het lef te hebben hierin een andere of nieuwe stap te maken. Ze voelt iets anders of ‘het anders’ te willen. Maar weet niet goed wat en als ze dat zou weten….. wat zou ze dan echt graag willen, wat past bij haar?

Het frustreert Anneke dat het binnen het basisonderwijs lastig is (lijkt) om van je functie als leerkracht los te komen. Je kunt weinig anders zijn dan leerkracht. Ook frustreert het haar dat ze met haar master Leren & Innoveren nog geen nieuwe stappen heeft weten te zetten in richtingen die haar interesseren. Ze weet ook niet goed welke stappen te nemen.

Daarnaast frustreert het haar ook dat ze nog zo veel meer zou willen leren, maar dat haar werk als leerkracht en zeker niet te vergeten haar privéleven (man en 3 zonen) zo veel tijd en energie vragen, dat ze hier niet aan toekomt. Ze zou zeker binnen haar werk meer tijd willen hebben om nieuwe kennis tot zich te nemen.

Anneke wilde het volgende bereiken met het persoonlijk begeleidingstraject:
Meer inzicht krijgen in wat haar talent/kwaliteiten en haar sterk ontwikkelde eigenschappen zijn en vervolgens meer te geloven in haar potent
Helder krijgen wat ze binnen het onderwijs nog voor ander werk zou kunnen doen, de onderwijssector in die zin leren kennen
Duidelijk krijgen of ze dit werk (als leerkracht, op een basisschool) moet blijven doen en zich in dit werk verder moet ontwikkelen of dat ze een nieuwe richting op moet gaan en welke stappen ze dan moet zetten om naar ander werk te kunne gaan
Inzicht in richtingen die ze op kan gaan
Inzicht in welke stappen ze kan zetten om verder te komen

Anneke is met al haar energie aan de slag gegaan met de opdrachten. Naar aanleiding van deze opdrachten hebben we meerdere gesprekken gehad om verder te verdiepen en ook echt de antwoorden op haar vragen te kunnen vinden. Ze gaf er de voorkeur aan om de opdrachten in een mooi notitieboek uit te werken. Op deze manier creëerde ze haar eigen naslagwerk. En ze maakte er foto’s van als ze iets met mij wilde delen.

Al snel ontdekte Anneke dat ze haar verlangens achter slot en grendel had opgeborgen, dat ze door haar twijfels haar eigen vuurtje voortdurend bluste. Ze begon te voelen dat ze vrijer wil zijn in haar werk, maar dat dit haar niet goed afgaat omdat ze meer vanuit haar hoofd bezig was dan vanuit haar gevoel. Haar belangstelling voor filosofie kwam naar boven. Dit wakkerde haar ‘vuurtje’ aan en verlangens omtrent filosoferen met kinderen kwamen naar boven. Ze zag in dat ook haar interesse iets over haar kwaliteiten vertellen, ze schreef haar kwaliteiten op, besprak ze met anderen en begon ze te aanvaarden. Dit gaf een beetje meer zelfvertrouwen. Ze ontdekte dat goed ook goed genoeg is en wanneer ze meer voor zichzelf zou opkomen, en daardoor meer ‘ik-tijd’ inplant, dit haar energie en tijd oplevert om bezig te zijn met de dingen die haar interesseren.

Anneke is in gesprek gegaan op haar werk en heeft haar interesse en ambitie besproken. Ze is haar belangstelling voor filosoferen serieus gaan nemen, heeft via het werk cursussen gevolgd en een manier gevonden om dit in haar onderwijstaken te integreren. Ze besloot om voorlopig geen ander werk te zoeken.
De behoefte om meer invloed uit te oefenen op haar werk is vervuld doordat ze voor 1 dag als Management lid mocht gaan werken. En toeval speelt ook een rol, doordat er collega’s vertrokken zijn, kwam er ruimte voor haar om zich bezig te houden met nieuwe dingen. Dit wilde ze heel graag..

In de privésfeer blijft het voor haar een uitdaging om rust en ontspanning te vinden. Echter ze creëert ruimte voor zichzelf, door tussentijdse bezinningsmomenten in haar agenda te plannen.

Hoe zit het met jou en jouw verlangens? Ben jij ook zo met je hoofd bezig dat je eigenlijk niet meer weet wat je wilt, geen contact meer hebt met je verlangens?
Krijg jij energie van je werk, of zou je het eigenlijk anders willen?

Neem gerust contact met me op als jij je herkent in delen van het verhaal van Anneke. Dan geef ik je informatie over de inhoud van het traject en wat ik voor je kan betekenen. Of maak kennis met mij en laat je inspireren door een vrijblijvende inspiratiesessie te boeken.

Carolina van Rooy, (loopbaan)coach
Coach Caro

verbeter je situatie vandaag nog!

 

Ga in gesprek